Over Gezond Groeien

Over Gezond Groeien

 

Over Gezond Groeien

Gezond groeien is veel meer dan groter worden alleen. Een bedrijf kan op veel meer manieren groeien, bijvoorbeeld door slimmer, wendbaarder en duurzamer te worden. Vergelijk het met de groei van mensen: daarbij kan het gaan om lichaamslengte, maar ook om spiermassa en persoonlijke ontwikkeling (mindset, mate van volwassenheid, mentale veerkracht en dergelijke).

Slimmer worden houdt in dat je voortdurend verbetert waar je al goed in bent. Dat je betere en slimmere producten in de markt zet bijvoorbeeld. Of sneller leert van je klanten en daardoor nieuwe kennis en expertise opbouwt. Het houdt ook in dat je een cultuur creëert waarin mensen kunnen experimenteren en leren van eventuele fouten. Wendbaarder worden betekent dat je sneller besluiten neemt en de organisatie soepel aanpast als dat nodig is. Je kunt dan sneller reageren op allerlei ontwikkelingen en nieuwe groeipaden inslaan. Dit kan ook betekenen: bestaande activiteiten afbouwen of afstoten, simpelweg omdat de omgeving is veranderd. Om duurzamer te worden moet je niet doen aan of-of-denken, maar aan en-en. Duurzame groeiers weten schijnbaar tegenstrijdige zaken met elkaar te combineren zoals winstgevendheid én het belang voor mens en planeet, of lage prijzen én duurzame kwaliteit.

Vijf stappen

Onze methode hanteert vijf stappen om als bedrijf gezond te groeien en succesvol te zijn en blijven in een veranderende wereld

Stap 1

Verken het groeilandschap

Wat zijn belangrijke trends, hoe verandert de omgeving om je heen?

Stap 2

Ontdek de
groeiformule

Wat leer je van klanten; bevestigen ze je aannames? Ben je een groeiplatform...

Stap 3

Vertel het
groeiverhaal

Gezond groeien brengt onzekerheid met zich mee. Je moet een sterk...

Stap 4

Ontwikkel collectieve groeivaardigheden

Gezond groeien doe je niet alleen! Bouw een winnend leiderschapsteam dat...

Stap 5

Versterk de
groeimotor

De reis stopt hier niet. Blijf dynamisch en houd de groei vast! Dat doe je door...

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   T         J